vrijdag, juli 13, 2007

Yhdeksäskymmenesneljäs

No niin, luonnollisesti ilman Der Spiegelin lupaa laitoin tuon hienon version Frau Antjesta profiiliin keikkumaan ainakin muutamaksi päiväksi.

Jostain syystä Pikku-Ukon epilepsia ei millään ota talttuakseen, vaan riehuu valtoimenaan. Se tarkoittaa sitä, että nukkuminen on säännöllistä kuin parin kuukauden ikäisen vauvan kodissa, lukuunottamatta sitä, ettei tämä pikkuinen karju nälkäänsä.

Vaihdoin viime yönä vaipan 3 kertaa klo kolmen ja kuuden välissä, siis lähinnä ns. pakon edessä. Muistan taas, miksi sanotaan, että pahinta kidutusta on herättää henkilö monta kertaa putkeen juuri kun hän on nukahtamaisillaan. Olo kuin piestyllä. Ei tämä kyllä musta ihmisenä tee mitenkään karaistumpaa, jalompaa tai mukavampaa. Lähinnä ottaa aivoon.

Ukko istuu tällä haavaa lentokoneessa lapsosten kanssa, matkalla kohti *Fantan lentokenttää. Loppureissu oli ilmeisesti mennyt rauhallisemmissa tunnelmissa kuin ensimmäinen viikko. Isovanhemmatkin olivat kai jälkimmäiseksi viikoksi rauhoittuneet ylimääräisen jännitystekijän poistuttua. Mun läsnäolon aikoihin se yhdessäolo oli melko hektisen oloista.

Lapsen olotilan lisäksi mulla muitakin tragedioita meneillään, niistä vähäisin ei ole se, että Babyliss-merkkinen epilaattori taisi heittää veivinsä. Se on muutenkin kammottava keskiaikainen kidutusväline, jota eräs tuttuni mm. käytti aina morkkiksen kohdatessa. Nyt siitä nyhtäjästä on kaikki suojavälineet poissa. Latauksen jälkeinen toiminta-aika on ehkä puolikkaan säären verran.

Hiusten latvat ovat alkaneet haarautua seitsemään osaan. Ennen ne olivat kaksi- ja kolmihaaraisia. Nyt ne ovat jakautuneet lukemattomiin osiin ja loistavat valkoisina. Tosin kutrit alkavat muutenkin olla niin pitkät, että muistutan enemmän jonkun lahkon jäsentä kuin vain pitkähiuksista naista. Systerini sanoi havahtuneensa omien hiustensa pituuteen siinä vaiheessa, kun istuutuessa piti nyhtää ahterin alta latvat pois. Siihen on sentään vielä matkaa vajaan vaaksan verran. Niin, siis omilla **sormillani/kädelläni mitattuna.

Joku saisi muuten tulla tänne tätä läävää siivoamaan. Kostoksi yhteiskunnalle olen levittänyt pyykit pitkin lattioita, pölyä on kaikilla pysty- ja vaakasuorilla pinnoilla, sen lisäksi tiskiä ja lukemattomia (molempi merkitys käy) sanomalehtiä ajelehtii ympäriinsä. Valokuva interiööristäni sopisi vaikka paskaäidin päiväkirjaan.


*"We are approaching the airport of Fanta", sanoi kapteeni lennolla KL1169

**"Ta main, c'est comme une pelle! Tu ne vas jamais te trouver des gants, c'est impossible!", sanoi eräs maroquinerien omistaja Langres-nimisessä pikkukaupungissa n. 20v sitten (suom: sinun kätesi on kuin lapio, et tule koskaan löytämään itsellesi hanskoja). Täsmennän, ettei harhateille mennä, että käteni EI ole iso kuin lapio - vaan leveässä kämmenselässä on helvetin lyhyet sormet. Olen tavannut elämässäni vain kaksi muuta naista, joilla on yhtä töppösormet kuin minulla.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Voi Ninna. Täällä istutaan omien nelkythaaraisten hiusten päällä, ei nukuta ja kämppä on täynnä huonekalunpalasia, yksi rikkoutunut ikkuna, sanomalehteä, tapettiliisteriä, seinänpklausainetta yms yms.
Mä todella halusin ilmoittaa tän johonkin tosi-tv-ohjelmaan, että tässä teille homoille vähän työsarkaa. Mut se olis liian noloa...
Koita kestää, ehkä se epiepsiakin alkaa talttua tässä pikkuhiljaa.
-minh-

ninna_a zei

Mä kans!

Mut mä HA-LUUN ilmoittaa meidän uuden lukaalin tosi-tv-ohjelmaan. Siitä tulee sellainen "nyt vittu katsotaan jännityksellä kuinka uusperhe asettuu maaseudulle".

Sitten siinä rakennetaan autotallia, tehdään kaato pihamaalle, maalataan, laitetaan puutarha kuntoon - siis jonkunlainen nurtsi ja silleen.

Sit siinä välissä me tapellaan Ukon kanssa (parhaat palat pitää näyttää, just niin että mä vaikutan enimmäkseen seinähullulta ja kaoottiselta) ja Ukko vaikuttaa sympaattiselta ja tasapainoiselta. Niin, et se alkaa saada fanimailia, sekä tällaiset sms-palautepalstat täyttyy kommenteista "ei juma**** mikä haaska, tsekatkaa, miten toi äijä kestää tota".

Sit syvähaastatellaan tottakai Ukon lapset, exä ja työkaverit. Niin ja mun vanhemmat. Kaikki nuijimmat ja provokatiivisemmat kommentit lähetetään. Sit siinä on asiantuntijalausuntoja monikulttuurisista suhteista, alankomaista, mielenterveysongelmista, terapiasta,

(huom: analyyttinen psykoterapia, ben furman vois vaikka haukkua sen lyttyyn: "täs on niinku havaittavissa nyt tän terapoitavan ripustautuminen tähän terapeuttiin ja silleen, suosittelen tätä mun kognitiivista lyhytterapiaa" **MAINOSTAUKO**).

uusperheistä, kehitysvammaisuudesta, avioeroista ja - ja - ja.

Tietysti tää meidän hieno tosi-tv tulis ulos johonkin varsinaiseen praim taimiin, esmes subilta klo 23.45 jonain tiistai-iltana. Tai jos johonkin tsättiin ei olis sairastapauksen takia saatukaan juontajaa.

Tää pitää nyt ottaakin tavoitteex ja het.

Anoniem zei

Täällä tänään, pitkästä aikaa. Alkoi naurattaa sun kuvaus todellisesta tosi-TV -todellisuudesta.

Jotain tuollaista saan maistaa vain sen takia, että naamani oli paikallislehdessä "tarinani" kera. Nyt koko kylä tietää asiani paremmin kuin minä itse.

Anoniem zei

Kuulumisia lukemassa!

Harmi, siis oikeasti paljon enemmän kuin harmi!! Että tuo pikku-.ukon tilanne on toi. miten ihmeessä jaksat?!?!

Täälläkin tukka on kuin jollain lahkolaisella. Täytyisi kai kampaajalle mennä, mutta ei jaksa eikä kykene...

ninna_a zei

Kati: ihanaa, että muut tietää...

irene: eikö vain olekin harmi? ihan käsittämättömän epäreilun tuntuista. ilman ukkoa en varmaan kestäisikään, kun tulisi tavallaan suunniteltua elämäänsä niin paljon tämän pikku-ukkosen varaan.

nyt pitää vain ajatella, että okei, elämässäni on yksi raskas taakka, jolle ei voi tehdä kuin parhaansa. mutta muilta osin sitten pitää elää mahdollisimman normaalia elämää. kun elämä jatkuu joka tapauksessa ja siihen voi jotenkin vaikuttaa.

Anoniem zei

**Tuu kättelemään mua niin verrataan sormia.. mä en oo vielä koskaan tavannut ketään aikuista jolla ois lyhyemmät sormet (ja varpaat) kun mulla ja kämmenessä tosiaan löytyy sitä leveyttä!
Mut ihan näppärät räpylät nää on :)

ninna_a zei

marjukka: täytyy pistää harkintaan :) mun varpaat ovat myös kuin kitukasvuiset varhaisperunat...