woensdag, juli 04, 2007

Yhdeksäskymmenestoinen

Olin suunnitellut loman viettämistä ilman nettiä, mutta suureksi yllätykseksemme täällä hollantilaisella leirintäalueella jollain on riittävän lähellä erinomainen wlan-yhteys. Ukko otti kannettavansa mukaan, koska menee huomenna tekemään työasioita. Hirvittävän myönteistä noin niinkuin lomabudjetin kannalta, suosittelen kokeilemaan, jos mahdollista.

Riiviöt pälpättävät yläkerrassa n. 10 min päiväunten voimalla, vaikka alkoivat kiekua jo hyvissä ajoin seitsemän jälkeen aamulla. Puoli päivää kierrettiin sateisessa ulkoilmamuseossa, illalla raggarit juoksivat pöytää ympäri ottaen välipainit aina saatuaan toisensa kiinni. Miten niillä riittää energia? Paikallinen aika 21.52.

Hollanti on näyttänyt juuri ne kasvonsa, jotka olen nähnyt aikaisemminkin: moottoritietä, puita, hevosia, lehmiä, lampaita ja jatkuvaa sadetta. Viimeksi olen ollut täällä ehkä 20v sitten, yllättäen vanhempieni kanssa. Todennäköisesti ajoimme vain maan läpi ja koko reissulta on jäänyt mieleen vain motarin kyltti "uit".

Vuoden 1985 muistot ovat selkeämmät. Ratsastin Jessica-nimisellä ponilla (jossain?) ja putosin (silloin ei satanut). Ei mitään käsitystä siitä, missä päin se on voinut tapahtua. Yhden päivän vietin Scheveningenissä, söin ranskalaisia ja jotain leivitettyä leikettä (kuten wienerschnitzeliä) ja join colaa. Paljon valkoista hiekkaa ja aivan mieletön tuuli.

Ukko on sanonut, että yleensä kaikki ei-hollantilaiset haluavat kertoa kokemuksistaan Amsterdamissa, mikä ei häntä mitenkään näytä kiinnostavalta. En sitten tiedä, onko mun ulosmenoramppi/sisääntuloramppi/ratsastin ponilla/kävin huoltoasemalla (ja kaikki perhelomilla vuosina -81-91) -muistoni sen ihqumpia.

Vuoden 1991 jälkeen en enää suostunut matkustamaan vanhempieni kanssa, mikä sitten itse asiassa tarkoitti sitä, etten matkustanut enää juuri lainkaan. Paitsi pakettimatkoilla. Tai Ruotsiin/Viroon. Ranskaan menoa olen suunnitellut ikuisuuden, koska viimeksi olen käynyt systerin luona 6 vuotta sitten. Tunnen olevani umpioitunut Suomeen. Ahdistavaa.

Yläkerta on vajonnut lepoon. Ukko näyttää hikiseltä ja väsyneeltä, joten taidan sulkea kohta koneen ja ehdottaa kosteaan *koloon kömpimistä. Koko viime yön satoi ja aamuyön ukkosti. Jännityksellä odotan, miten luonto meitä viihdyttää seuraavina tunteina.





*saamarin pervot, tarkoitan tietysti yläkertaa

Geen opmerkingen: