zondag, augustus 12, 2007

Sadas

Kuukauden varrelta tapahtumia:

Torjantaina 9.8. kävimme systerin ja poikain kera Pizza Hutissa syömässä. Esikoinen (20v) ilmoitti menevänsä kihloihin. Raahasimme tavaraa talolle.

Perjantaina 10.8. kävimme asuntomessuilla. Oli kuuma. Humisevien honkien keskelle rakennettu tiivis ja pientalovaltainen kivikylä. Myös puutarhoissa on torjuttu liiallista kosketusta luontoon tunkemalla kivilaattoja joka paikkaan. Feng Shui -elementtejä unohtamatta (maahan upotetut vesialtaat). Hyviä hyttysten kasvatusalustoja, varsinkin keväällä.

Messujen mainostetuin tuote oli tiskirätti

Yhtä kummallisia ratkaisuja kuin Kauklahdessa tuolla Hämeessä ei näkynyt. Kuten sellaisia erkkereitä, joiden ikkunoita ei voi lainkaan pestä ilman nosturia. Tai jotain todella korkeita tikkaita. Minkälaista sisätilaratkaisua ehdottaisitte sisäpesua varten, jos ylimmät erkkeri-ikkunat ovat kolmannen kerroksen korkeudella?

Emme myöskään tavanneet kuin yhden sellaisen yläkerroksen mielenkiintoisen sillan matalien kaiteiden kera. Niistähän voi perheen pienimmät heittäytyä alas kuolemaan. Tai perheen jompikumpi vanhemmista, velkataakan kasvaessa liian suureksi.

Näimme myös jossain aukiolla sellaisia vähän erikoisia, puisia, vähän hirttotelinettä muistuttavia rakennelmia. Ukko ehdotti niiden tarkoituksen olevan koota alueen itsarikandidaatit yhteen ja samaan paikkaan. Minulle tuli mieleen Ku Klux Klan. Tietääkö joku, mitä paikkaa tarkoitan? Valitettavasti kuvia ei ole nyt esittää.

11.8. Ukkelin kamat muutettiin talkooavun kera. Muistaakseni 2 peräkärryllistä tavaraa. Apu oli mukavaa ja sitä oli riittävästi.

12.8. Raadoimme kaksin.

13.8. Ukko piti palkallisen muuttovapaan. Meni hermot (multa). Nukuin ekan yön talossa.

14.8. Niemen muuttoauto tyhjensi mannermaisen, kanaalin varrella sijaitsevan asuntoni yhteen kuorma-autoon kuuden hengen voimin. Sekä kuljetti ja purki tavarat uuteen kotiimme. Raadoin koko loppupäivän. Ukon lapset kävivät koulun/tarhan jälkeen. Poika oli sairaalassa saamassa jokakuista immunoglobuliinihoitoa, jonka tällä kertaa sai valitettavasti lihakseen.

15.8. Kävin täyttämässä harjoittelupaperit the työpaikassa. Esimies oli sympaattinen ja mukava. Olispa niinqu aina ollu. Kävin katsastamassa poikani mammuttimaiseksi turvonneen käden.

16.8. Verta, hikeä ja kyyneliä.

17.8. Raatamista. Ukon lapset tulivat viikonloppua viettämään. Ex-anoppi eli Pojan mummo, joka on majaillut vanhempieni luona tarjoten auttavaa kättään, poistui kotipaikkakunnalleen. Hänestä on kyllä ollut ihan mielettömästi hyötyä, iloa ja apua, joten tunnontuskissani perun kaikki pahat puheeni hänestäKIN.

18.8. Olemme Pojan kanssa vanhemmillani. Käsi alkaa näyttää paremmalta.

Täällä vanhempieni huushollissa on yksi hyvä asia, eli elisa laajakaista (#¤%&/!!) laajaelisan kaista, joka siis toimii eli on käytettävissä, toisin kuin se, joka meille Talolle on tilattu. ("Lähetämme tilausvahvistuksen kahden viikon sisällä"). Nyt on kulunut 3 viikkoa, eikä tilausvahvistusta näy, vaikka sen perään on soitettu.

Villi arvaus: Kestääkö Elisan laajakaistavitun (anteeksi) saaminen 1) 6 viikkoa, 2) 9 viikkoa vai 3) mitä välii pituisen ajan?

Juuri tällä haavaa toinen vanhemmistani, jonka piti tulla tänne n. klo 15, on jumittunut Mechelininkadulle sekä Hki City Marathonin että tienvaltaajien takia/ansiosta (artikkelissa näkyy taustalla lapsuudenkotini, sniif). Poika "syö", eli nauttii Nutrini-annostaan vieressäni. Rentouttavaa olla tekemättä mitään laatikoiden purkamiseen, tavaroiden paikoilleen laittamiseen tai siivoamiseen liittyvää. Eilen tuli useasti mieleen, että jospa yhden laatikon tyhjentäisi suoraan kaatopaikkajätteeseen, niin alkaisikohan sitä sisältöä kaivata jossain vaiheessa? Vai ei ollenkaan?


Loppuun tällainen juttu, jonka bongasin tiätysti Vauva-lehden Aihe Vapaalta:

Tarkoituksena on vastata kysymyksiin klikkaamalla Wikipedian "Satunnainen artikkeli" linkkiä. Omilla lisäkommenteilla voi höystää vastauksia :)

1. Mitä pelkäät? Octopussya, siis tätä James Bond-leffaa.

2. Mitä ottaisit mukaasi autiolle saarelle? Messier 49:n. Tämä Messierin luettelon kohde M49 on elliptinen galaksi ja yksi Virgon galaksijoukon kirkkaimmista. Sen sijainti noin 60 miljoonan valovuoden etäisyydellä. Tammikuussa 2007 M49:sta löytyi musta aukko, ja siksi samastunkin kohteeseen: Päältä kirkas, mutta syvältä synkkä.

3. Mitä haluaisit häälahjaksi? Åke Gartzin (1888-1974). En ole vielä ihan varma, mikä osa häntä viehättää eniten.

4. Mitä palvot? Oribia, tietysti. "Oribi (Ourebia ourebia) on antilooppeihin kuuluva nisäkäs, joka on levinnyt lähes koko Afrikan mantereelle." Uhraan Oribille jokaisen kuukauden ensimmäisenä parittomana viikonloppuna.

5. Salainen fetissisi? Hippiliike. Make Love Not War.

6. Mistä näet unta ensi yönä? Esko Korhosesta. Suomalaiset arkkitehdit ovat intohimoni, etenkin öisin.

7. Mitä ostaisit, jos olisi varaa? Happohyökkäyksen. En tiedä vielä, minne hyökkäisin sillä.

8. Mihin paras muistosi liittyy? Tauno Timoskaan. Olen aina käynyt kuumana vä'hän kypsempiin jääkiekkoilijoihin.

9. Mistä aiheesta puhut kaikkein mieluiten? Viulistiluetteloista. En tiedä, miksi kukaan ei jaa tätä mielihyvää kanssani. Olisko teillä, arvon lukijat, ehdottaa keskustelukumppania minulle?

10. Minkä asian parissa työskentelet ammatissasi? Kuninkaanportin, siis sen Suomenlinnan linnoitusportin. (Tai oikeastaan täytyy tunnustaa, että haluaisin niin kovasti, että valehtelin.)

11. Mikä saa sinut itkemään? Studio Kekkonen. Olen sanaton.

18. Mikä voisi korvata sinut, ilman että kukaan huomaisi? Rap-artisti Signmark. Toisinpäin se ei onnistuisi.

19. Mitkä olivat ensimmäiset sanasi? Luettelin kaikki SWIFT-koodit. "CGAK BE BB - BKCH CN BJ - BACX CZ PP". Vanhempani uskoivat minun olevan nero.

22. Mitä rakastat eniten maailmassa? Mien prefektuuria. Tunnen sisälläni jatkuvaa kaipuuta alueelle.

24. Mikä sinä todella olet? Erik Friberg, ruotsalainen pokerin ammattilainen. No niin Ukkoseni, nyt tämäkin sitten paljastui. Mutta sitä en kerro, missä ne miljuunat makoilevat.

Geen opmerkingen: