donderdag, augustus 09, 2007

Yhdeksäskymmenesyhdeksäs

HÄYSSSS on vieläkin keskeneräinen. Tänään kävi toisenlaisen vedenpuhdistuslaitoksen myyjä vierailemassa matalassa majassamme. Pompimme ympäri taloa erilaisten viemäri- sekä sähkökaavioiden kera ja yritimme saada tolkkua siitä ja tästä. Kuulemma näitä hänen edustamiaan laitteita on Suomessa myyty yksityistalouksiin alle 5 ja niistä suurin osa saaristoon sellaisille hemmoille, joilla kaivosta nousee merivettä.

Putkiukkojen lähdön jälkeen ihailimme lähes puhki ruostuneita metalliosiamme, sekä havaitsimme mm. veitsien, haarukoiden ja muiden alkavan jo pilkkuuntua parin pesukerran jälkeen. Tämä vesijuttuhan ei ole mikään harvinainen ongelma vanhan merenpohjan alueella, mutta näin kokeneena kunnallistekniikan alueella asuneena tuntuu vähän hassulta, että sitä vain vuodesta toiseen katselisi kaikkien metalliosien hapettumista ja hapertumista talossa, sekä mieluummin uusisi hanoja, putkia ja astioita vähän väliä kuin pistäisi kaikki vaikka sitten siihen käänteisosmoosilaitteeseen. Tokihan se maksaa, ja aika paljonkin, mutta niin maksaa myös hanojen ostaminen ja vesivahinkojen korjaaminen.

Muuten tämä päivä meni järjestellessä Pikku-Ukon vanhoja pieniä vaatteita erilaisiin säilytyslaatikoihin. Vaikka olen pessyt kaikki kuteet, ne tuoksuivat ihan vauvalta. Alkaisivatkohan ne tuoksua mereltä, jos pesisin ne meidän talossa? Ukko sen sijaan poraili ja sahaili, eli keskittyi miehisiin hommiin. Kyllä meillä on perinteinen roolijako vallan.

Ukko jo koenukkui talon lapsosten kanssa, mikä riemastutti erityisen paljon etenkin näiden ns. vajaamittaisten erästä naispuolista lähisukulaista. Reaktio tiedon vastaanottamiseen oli ollut kuulemma mielenkiintoinen, aivan kuin viesti olisi ollut tyyliin "joo oli tosi kivaa, käytiin lasten kanssa pedofiilien puoluekokouksessa ja sen jälkeen saunomassa". Tai "Juu, ai siis missä Hollannissa? Meidän lomamme Afganistanissa oli räjähtelevän hauska, lapset leikkivät käsikranaateilla ja etsivät pommeja autojen alustoista".

Niin siis siitä huolimatta, että meiltä tulee suolavapaata merivettä putkistosta, meillä on kuitenkin pään päällä katto, kaikilla puolilla seinät, sähkö ja sen sellaista. Mikä voi kyllä kuulostaa vähän oudolta, mikäli meitä yhtään tuntee.

Mutta kas, tiuku repii, kello rientää, pakko alkaa nukkua. Hyv' yöt.

Geen opmerkingen: