woensdag, oktober 24, 2007

Sadasneljästoista

Maaseudun ihanuuksia.

Täällä Kehä III tuolla puolen aina silloin tällöin unohdan, että tämä meitä ympäröivä biotooppi pitää sisällään myös muita asukkeja kuin ihmisiä. Meillä ei todellakaan voi jättää pihalle hetkeksikään yhtään mitään syötäväksi kelpaavaa, minuutiksikaan.

Ihan alussa tein muutaman kerran sen virheen, että nakkasin portaille roskiksen, jonka suunnittelin vieväni ihan kohta sinne roskikselle asti. Se ihan kohta venähti usein tunniksi, pariksi. Jonka jälkeen pussi oli riekaleina pitkin pihaa. Viisaus ei kuitenkaan ulottunut siihen, että olisin muistanut joidenkin mahdollisesti tykkäävän kynttilöistä.

Tupareiden jälkeen ihmettelin, kun joku vandaali oli kaatanut kynttilälyhdyn, ja vielä vierittänyt sen kynttilän hyvän matkaa lyhdystä poispäin. "Tuulen viemää", sanoin itselleni ja korjasin lyhdyn pihalta, sekä toin kynttilän kuistille. Huomasin kyllä pienet terävät jäljet kynttilän pinnassa, mutta en sitten uhrannut sille sen enempää ajatuksia.

Eilen saapuessamme cabilla kotiin, ihmettelin keskellä pihaa olevaa muovikäärettä. Vein sen roskikseen, ja mietin, "Ihan kuin tämä olisi ollut niissä kynttilöissä, outoa. Ei kai se Ukko ole niitä mihinkään tarvinnut?" Nakkasin kääreen roskikseen.

Tänään kotiintuloa odotti varsinainen kynttilöiden armada keskellä pihaa. Korjasin ne talteen kuistille ja katselin niitä. Kaikkien pinta oli jotenkin kummallisesti vajentunut, kuin niitä olisi poltettu. Sydän oli kuitenkin käyttämätön. Mutta se pinta, ihan kuin se olisi jotenkin nokittu.

Vasta äsken tajusin tämän yhtälön kakkannetun kuistin, kynttilänraatojen ja pitkin pihaa levitettyjen kääreiden välillä. (Hidas ajatus). Siis sehän on tietysti joku fogeli, joka käy meidän apajilla! Ihan selvästi sama tyyppi, jonka jäljiltä niitä vaippakääreitäkin oli pitkin pihoja.

Täällä on muuten ihan älyttömän kesyjä ja röyhkeitä tinttejä. Miss Marple?



Ukon pyynnöstä laitan tähän lintuteemaan sinänsä ehkä ei niin selkeästi liittyvän pätkän, joka on häntä kovasti hauskuttanut. Lisää vastaavia voi löytää täältä.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ihania lintusia, niitä "maaseudun" ihanuuksia, mutta kerro toki mikä lintu on noin "ihana"...

T.Marika (Maritsa)

ninna_a zei

Täyttä varmuutta asiasta ei kyllä vieläkään ole. Ehkä pitäisi asentaa kamerat ;D

Sitten saisi selville, minkä kokoisia lintuja täällä oikein on. Dinosauruksen?