dinsdag, maart 06, 2007

kuudeskymmenesseitsemäs

Toissapäivänä ukolla oli työpaikan kinkerit. Alunperin suunnitelmissa oli, että hän rämpisi aamuvarhaisella kaupungilta potemaan krapulaansa minun luokseni. Mutta sitten eräs hänen duunikaverinsa kysyi, olisinko minäkin kiinnostunut liittymään seuraan "virallisen" ohjelman päättymisen jälkeen - hänen tyttöystävänsä oli nimittäin myös tulossa mukaan.

Sain sovittua kultaisen äitini kanssa Pojan ilta/alkuyön hoidosta, joten teimme tärskyt keskustaan. Ukko oli luonnollisesti noin tunnin myöhässä sovitusta aikataulusta. Luojan kiitos treffipaikassamme oli ainakin yksi tuttu tyyppi töissä, joten odotusaika kului melko rattoisasti. Yritin tosin esittää vallan närkästynyttä, jotta Ukko pistäisi vipinää kinttuihinsa ja hilaisi itsensä vähän nopeammin paikalle.

Eilispäivä menikin sitten kokonaisuudessaan harakoille. Ennen klo 14 ei toivoakaan, että olisin pysynyt tolpillani muuten kuin sen pakollisen, eli lähinnä Pojan lääkkeiden annon ynnä ruokkimisen verran. Vielä neljältä iltapäivällä kävin huutamassa norjaa suureen luuriin. Aloitin myös tämän tulevan meemin kirjoittamisen. Oli pakko lopettaa, koska päässä alkoi surista, kirjaimet vilistää ja vatsa kääntyä ylösalaisin.

Tää on epäreilua.

Mä en tiedä, mitkä aasialaiset antabusgeenit olen perinyt. Laskin äsken (muistini perjantailta on hyvin kirkas), että klo 20.30 - 22 join 2 pientä siideriä ravintola Boringvillessä (entinen kesätyöpaikka, jossa toisinaan pistäydyn). Myöhemmin illasta, rantauduttuani keskimäärin ällöttävien ihmisten suosimaan Könäriin, nautin ensimmäisen tunnin aikana yhden sidun (22.30 - 23.30). Tämän jälkeen Ukko kävi ostamassa minulle bissen ja kaksi siideriä. Huppuunhan ne tietysti nousivat, mutta eivät nyt niin tolkuttoman pahasti, että olisin mielestäni kohtaloni ansainnut. Kotona olimme noin kahden maissa.

Aamulla heräsin ensimmäisenä klo 8 siihen, että joku takoi päätäni ja oli kakkantanut suuhuni. Ukko, joka oli ollut kännissä kuin pieni sika ja klähminyt herttainen hymy kasvoillaan estottomasti persuksiani koko Könärissä olon ajan, oli hieman nuutunut ainoastaan alkuiltapäivään asti. Sen jälkeen hänen normaali virkeytensä palasi. Minä makasin sohvalla ja voihkin.

Tuli mieleen entinen perhepäivähoitajani suoraan helvetistä kera iskulauseensa "itku pitkästä ilosta"

Tänään on onneksi uusi päivä. Karseimman kapulan tunnistan siitä, että se kestää 2 päivää; ensimmäisenä oksennan klo 21 asti illalla, toisena kärsin nivelkivuista ja selkäsärystä. Loiva krapulapäivä aiheuttaa vain satunnaista oksentelua iltapäivään asti. Yllätys, yllätys, vuosiin en ole pystynyt käymään baarissa, mikäli seuraavana päivänä täytyy olla lainkaan produktiivinen. Tai no, voihan sitä baarissa käydä, mutta juominen pitää rajoittaa siihen pariin bisukkaan tai suunnilleen autolla ajokuntoon.

Hip hei.

Nyt vastaan tähän eilen aloittamaani meemiin, jonka kopsasin MINHiltä.


1. Mitä on yöpöydälläsi? - Lamppu, kertakäyttöinen latexhanska (älkää kysykö), hiuspinnejä ja DNA:n mainos.

2. CD-levy, jota häpeät tunnustaa omistavasi? - New Kids on the Block on aika lähellä. Oikeasti en kyllä jaksa hävetä levyjä. Enää.

3. Käytkö öisin jääkaapilla? - Harvoin. Joskus olen öisin tissutellut bisseä tai vinkkua, kun en ole saanut unta, mutta aika harvoin. Silloin kun tein yötyötä, myöskin söin öisin.

4. Elokuva, jonka aikana itkit? - Pojan syntymisen jälkeen olen itkenut niin usein ja niin kummallisissa kohtauksissa, etten oikein enää muistakaan.

5. Mitä pelkäät? - Ahdistusta.

6. Mikä eleesi paljastaa epävarmuutesi? - Hermostuneisuus ja se, etten pysty organisoimaan asioita, pelkään epäonnistuvani, en saa mitään aikaiseksi. Hymyilen liikaa, alan itkeä tai olen hyökkäävä - ts. reaktioni ovat liioiteltuja. Näin käy helposti, jos tunnen olevani alakynnessä: puolustaudun raivokkaasti tai olen täysin aloitekyvytön/lamaantunut. Joskus näytän vihaiselta.

7. Tunnetko ketään julkkista? - Muutaman. En läheisesti.

8. Kuvaile sänkyäsi. - Valkoinen todella tylsä Askosta ostettu 160cm leveä parisänky. Vanhempieni entinen. Aikaisempi sänkyni oli tosi ihq, mutta liian kapea ja pehmeä kahdelle.

9. Oletko spontaani vai suunnitelmallinen? - Mut on ihan testattu n. 12-vuotiaana asian tiimoilta. Olen siinä puolivälissä skaalaa impulsiivinen - harkitseva.

10. Kuka esittäisi sinua elokuvassa elämästäsi? - Uma Thurman :D Ulkoisesti me ei tosin olla yhtään samanlaisia. Ukon mielestä mun alter ego tosin on Miyazakin Liikkuvan linnan Sofie.

11. Oletko koskaan pelannut räsypokkaa? - Joskus ihan pentuna, öbaut 12-vuotiaana. Ruskeasuon Keskustallin lämppärissä. Ne tietävät paikan, ken ovat siellä aikaansa viettäneet.

12. Mitä kannat aina mukanasi? - Puhelinta, lompakkoa ja avaimia. Näin siis kodin ulkopuolella. Yllätys.

13. Mitä kaipaat lapsuudessasi eniten? - Sitä tunnetta, että IHAN kaikki on vielä edessäpäin.

14. Oletko tyytyväinen nimeesi? - Olen.

15. Mitä kappaletta kuuntelit viimeksi? - Ukko lauloi eilen jotain (vanhaa) hollanninkielistä opiskelijoiden laulua, jossa mennään teurastamaan belgialaisia ja muistellaan kaiholla "Marian" rintoja.

16. Oletko ollut mukana koulunäytelmässä? - Olin joskus 12-vuotiaana äitipuoli jossain näytelmässä, jonka tarinaa en lainkaan kykene muistamaan.

17. Pidätkö itsestäsi? - Melko usein pidän, mutta on myös hetkiä jolloin olen varsin tuskastunut itseeni.

18. Oletko tehnyt mitään laitonta? - Olen.

19. Pidätkö itseäsi söpönä? - No en...

20. Epämiellyttävin kotiaskare? - Silittäminen on ihan arsesta.

21. Syötkö roskaruokaa? - Säännöllisesti, mutta harvoin.

22. Viilaatko kynsiäsi? - En juuri koskaan. Saan viilaamalla kynnet täyteen tikkuja ja sitten ne lohkeavat.

23. Miten pidät huolta ulkonäöstäsi? - Nukkumalla tarpeeksi, käymällä suihkussa, liikkumalla ainakin joskus, pukeutumalla vaatteisiin ja toisinaan meikkaamalla. Harjaamalla hiukset.

24. Oletko koskaan laulanut karaokea? - Olen, mutta en koskaan yksin enkä koskaan selvinpäin.

25. Mitä sanaa toistat paljon? - No niinq tota vittu joo. Jotain ton suuntaista varmaan, mä kun olen niin sivistynyt ja hyvätapainen.

26. Seuraatko tosi-tv-ohjelmia? - Joskus eksähdän katsomaan Ukon kanssa. Säännöllisesti en seuraamalla seuraa.

27. Oletko koskaan halunnut malliksi? - Joskus nuorempana joskus ajattelin, että jos rahkeita riittäisi (olisin esim. ihan toisennäköinen ihminen, sellainen pitkä ja solakka), niin haluaisin. Mutta kun olen vähäläntä ja persjalkainen, en ole aktiivisesti miettinyt tuollaista.

28. Seuraatko naapureidesi elämää? - Kuuloaistin varaisesti. Vastapäisen naapururin parvekkeelle on mukava näköyhteys, keväisin ja kesäisin siellä kirmaa alastomia miehiä ja naisia bissepullot käsissä. Sitä seuratakseen ei tarvitse kuin nostaa katse ylös tietokoneelta ja luoda tylsä tuijotus eteenpäin.

29. Oletko koskaan syönyt rautatabletteja? - Parhaillaan olen vetänyt Pojan rautakuuria, tosin se ei ole tabuina vaan pulverina.

30. Jos voittaisit 1000e, mitä tekisit sillä? - Just nyt pistäisin sen toiselle tilille, jotten käyttäisi sitä turhuuteen.

31. Mitä olet viimeksi maksanut käteisellä? Paljonko se maksoi? - Toissailtana ostin sidun ja askin röökiä. Ei hajuakaan mitä ne maksoivat yhteensä.

32. Odotatko jo kesää? - En, mä nautin just tästä vuodenajasta.

33. Lasketko laudalla, bleidellä vai suksilla? - Suksilla. Joskus pitäis koklata lautaa. Tai sit telluja, niin vois ostaa telluasut. (Muahhahhaaa)

34. Turhin juhla? - Ei turhia juhlia olekaan. Paitsi tietysti ne, joihin on ikäänkuin pakko mennä, mutta joissa oleminen ei ole yhtään sen hauskempaa kuin löyhässä hirressä roikkuminen.

35. Mitä kieliä osaat puhua? - Ranska, enkku, ruotsi ovat kieliä, joissa pystyn kommunikoimaan melkein kaikesta mistä haluan, siihen sävyyn mihin haluan.

36. Edellinen matikan numerosi? - Tilastomatikan johdantokurssista ykkönen asteikolla 1-5. Muut saa selittää.

37. Onko sinulla lävistyksiä? - Ei ole läväreitä.

38. Jos tulisit (/kumppanisi tulisi) nyt raskaaksi, mihin ratkaisuun todennäköisesti päätyisit? - Siihen, että Ukon olisi paras tulla mukaan ensimmäiselle neuvolakäynnille ja ultraan.

39. Onko sinulla hyvä itsetunto? - Jos itsetunto ja omanarvontunto erotetaan toisistaan, niin ensimmäinen on hyvä ja jälkimmäinen melko alhainen. Tiedän suurimmaksi osaksi kuka olen, vaikken aina tiedäkään mitä haluan - mutta on eri asia pidänkö siitä, kuka olen.

40. Onko paras ystäväsi sinua nuorempi vai vanhempi? - Samanikäinen.

41. Milloin olet viimeksi käynyt rautakaupassa? Viikko sitten kävin ostamassa ässäkoukkuja.

42. Mitä mieltä olet lapsityövoimasta? - No lähtökohtaisesti olisi tietysti hyvä, että kaikissa yhteiskunnissa lapset saisivat elää lapsuuttaan, eli leikkiä ja olla suhteellisen huolettomia.


43. Onko sinulla nälkä? - Ei ole, söin vasta.

44. Oletko hankkinut/hankitko mopokortin? - En ole. Sen sijaan mulla on kuorma-autokortti, joka on mielestäni paljon coolimpi ;-)

45. Oletko sitä mieltä, että neonvärit yhdistettynä toisiinsa ovat jotain kamalaa? - Yliviivaustussissa neonväri löytää paikkansa kuin nyrkki silmästä.

46. Ripari vai protuleiri? - Kävin riparin, koska äiti pakotti.

47. Teetkö kotitöitä? - Hyvä tapa purkaa veetutusta, mutta ikävä kyllä usein pakollista vaikkei haluiskaan.

48. Pidätkö linnunlaulusta? - Rajoitetusti. En silloin kun kirkuvia ja kakkantavia lokkeja on pääni ympärillä tuhatpäin. Laulua kai sekin on.

49. Haluatko isona naimisiin, omakotitalon, 2 lasta ja koiran? - Olen jo aika iso. 10 vuotta sitten olisin teurastanut sen, joka olisi ehdottanut minulle tuota "perinteistä pakettia". Nyt naimisiin meno olisi lähinnä tunnepitoinen ratkaisu (ei velvollisuuden täyttämistä), ne 2 lasta samaten. Koiraa en halua, koska se sitoo enemmän kuin lapset. Perustelen tämän sillä, että lapsia saa Schengen-alueen sisäpuolella kuljettaa huomattavasti helpommin kuin koiria.

50. Jos saisit aloittaa täysin uuden kouluaineen Suomen kouluissa, mikä se olisi? - Vaikka retoriikka pakolliseksi aineeksi.

51. Minkä asian parantaisit itsessäsi, jos voisit? - Ahterini saisi kaventua.

52. Mikä sinusta tulee isona? - Tosi iso.

53. Mitä aiot nyt tehdä? - Mennä suihkuun Pojan kanssa.

54. Haluaisitko muuttaa nyt pois kotoa? - No en todellakaan, ainakaan ilman tietoa uudesta kodista.

55. Edes yksi hyvä puoli koulussa? - Missä koulussa? Nykyisessä? Noooo...ööö...tiedän, mitä en halua.

56. Kuinka monta levyä omistat? - Ei hajuakaan. Melko paljon.

57. Oletko tehnyt jotain maailman parantamisen hyväksi? - Suoraveloituksena hyväntekeväisyyttä.

58. Laitatko rahaa esim. Punaisen ristin keräyksiin? - Epäsäännöllisesti, noi suoraveloitukset saavat useimmiten riittää. Pelastusarmeijan kirstuun laitan kolikoita aina kun valun kerskakulutukseen liittyvän morkkiksen vallatessa Stockan ovista ulos.

59. Tiedätkö, mitä haluat tulevaisuudeltasi? - Se vaikuttaa selvemmältä päivä päivältä.

60. Janottaako sinua tällä hetkellä? - Vähän.

61. Mitä tahtoisit juoda? - Vettä.

62. Miten vietät viikonloppusi? - Löhöten, kunnes lähdetään Pikku-Ukon kanssa ulkoilemaan.

Ja nyt sinne suihkuun...

Geen opmerkingen: