maandag, februari 26, 2007

Kuudeskymmenesensimmäinen

Poika kotiutui sairaalasta ja me vietimme Ukon kanssa pitkän viikonlopun Kuopio-Tahkovuori-akselilla. Kahtena päivänä käytiin laskettelemassa. Ilma oli mitä aurinkoisin, mutta melko viileähkö.

Juuri laskeskelin, että meiltä kahdelta reissu (to-su) tuli maksamaan noin 480€. Silloin kun olin itse laskettelukeskuksessa töissä, en koskaan uhrannut ajatustakaan sille, miten paljon hiihtolomareissu maksaa. Viisisataa euroa on melko paljon, mutta murto-osa siihen verrattuna, mitä kokonaiselta perheeltä menee tunturissa.

Meillä sentään oli majoitus ilmainen, koska yövyimme yhden kaveriperheen luona. Ruokien kanssa ei kuitenkaan pihisteltu, söimme molempina laskettelupäivinä ylihinnoitellun rinneravintolalounaan ja yhtenä iltana kävimme kahden ruokalajin illallisella juomien kera.

Jos me olisimme vaikka menneet Leville, ihan kaksistaankin tuo 500 olisi hetkessä mennyt majoitukseen. Vaikka kaikki ruoka olisi ostettu kaupasta ja laitettu itse, ei sekään nyt ihan ilmaista ole. No tietty kotonakin pitää syödä. Ja ne matkakulut sekä rinneliput... Jaksaisiko sitä olla niin aktiivinen, että ottaisi rinteeseen evääksi mökissä keitettyä kaakaota ja kaupasta grillimakkaraa? Tai voileipiä?

Anyways, rahan meno kannatti, sillä reissu oli hauska. Hermot lepäsivät. Maisemat täällä etelässä näyttävät ihmeellisen lumettomilta pohjois-savon hankiin verrattuna. Harmi.

Geen opmerkingen: