zaterdag, februari 03, 2007

Neljäskymmenesyhdeksäs

Kahden englantia murtaen ääntävän puolikielisen kommunikaatio ei ole aina mutkatonta.

Tässä muutama päivä sitten olin jo hetken verran huolissani Ukon seksuaalisen suuntauksen stabiiliudesta. Keskustelimme nimittäin jostain jutuista, mitä olimme vastikään lukeneet netistä. Ukko kertoi poimineensa jonkun tietyn jutun "dickistä".

Ihmettelin hieman ja pyysin tarkennusta: "Siis mitä sä sanoit, mikä se osoite on?"

"No siis se on dick dot com"

Tässä vaiheessa olin vähän hämmentynyt ja kysyin varovaisesti: "Käytkö sä usein siellä?"
"Joka päivä", armaani sanoi reippaasti ja leveäesti hymyillen.

Yleensä jos keskustelemme mistään paljasta pintaa sisältävistä sivustoista hän sanoo ensi sanoikseen "tämä on todella noloa, mutta..." Nyt hän oli kuitenkin reipas ja iloinen kuin partiopoika. Hämmennykseni lisääntyi ja pyysin tarkennusta: "Ja sen palstan nimi on D-I-C-K dot com?"

Näytin varmaan jo todella epäuskoiselta.

"Eeeiiih... kun diGG. DiGGGG dot com."

"Just just"

Tänään Ukko kysyi: "Can you remove your multimedia-card from your phone?"
Vastasin tyytyväisesti "I don't know" - ja kohautin olkapäitäni.
Ukko vaikutti hämmentyneeltä.
Vasta autossa, kotiin päin ajaessani, aloin miettiä oliko hänen sittenkin tarkoitus pyytää minua tekemään jotain - siis irrottamaan se samperin kortti.

Seurustelumme alkuaikoina ihmettelin, miten voi olla että Hollannissa hänellä oli suhde opiskelija-asunnon huonepalvelijan (housemaid) kanssa. ("Onpa jännä, että opiskelijoilla on sellaiseen varaa", mietin ja ajattelin rotanloukuissa asuvia sisarenpoikiani)
Myöhemmin kävi ilmi, että kyse oli kämppäkaverista (housemate).

Niinikään aivan seurustelumme alkuaikoina Ukko kerran kysyi, tulisinko hakemaan rintaliivini, jotka ovat jääneet hänen luokseen (tai niin luulin hänen kysyvän). Olin vähän allapäin, koska en mitenkään voinut muistaa, että olisin sellaiset hänen luokseen jättänyt. Yritin reipastua ajattelemalla, että onhan ne sellaiset saattaneet hänen luokseen jäädä jo ennen meidän tapaamistamme. Ja niin, no vastahan me olimme vähän aikaa - ja niin edelleen. Hymyilin kuitenkin leveästi, kun kyse olikin rannekorusta (bracelet) eikä liiveistä (bras).

*********************

Toisilla on skedelauta, toisilla taas....

iPhone.

Geen opmerkingen: